VÁŠ ČAS JE OMEZENÝ, TAK HO NEPLÝTVEJTE TÍM, ŽE BUDETE ŽÍT ŽIVOT NĚKOHO JINÉHO.
DLOUHO MI TRVALO,NEŽ JSEM POCHOPILA,ŽE ŽIVOT NENÍ JENOM ČERNÁ A BÍLA. ŽE JE V MNOHA ODSTÍNECH. JEŠTĚ DÉLE MI TRVALO, NEŽ JSEM POCHOPILA ,ŽE NA SVÉ PROBLÉMY A KŘIVDY,SE NESMÍM DÍVAT JEN SVÝMA OČIMA A ZE SVÉHO ŮHLU POHLEDU. ALE I OČIMA A ŮHLU POHLEDU,TOHO DRUHÉHo


Leden 2017

čočková polévka

11. ledna 2017 v 12:14 POLÉVKY

Moravská čočková polévka
4 porce

Ingredience:
čočka 200 g
brambory 400 g
houby 100 g
cibule 1 ks
mrkev
petržel
celer
pepř celý 6 zrnka
nové koření 4 zrnko
česnek 3 stroužek
máslo
mouka hladká
sůl

Popis přípravy:
Do 1,5 až 2l vody dáme předem přebranou a namočenou čočku,
přidáme brambory nakrájené na menší kousky, očištěnou kořenovou
zeleninu, cibuli, pepř, sůl, houby, a vše ostatní a na mírném ohni
vaříme asi 20 minut. Mezitím si připravíme z hladké mouky a másla
světlou jíšku, kterou polívku zahustíme. Nakonec přidáme rozetřený
česnek.

Galantina z kuřete

11. ledna 2017 v 12:08 KUŘECÍ MASO

Galantina z kuřete
20 porcí

Ingredience:
kuře kuchané 2000 g
vepřová krkovice 1200 g
sůl 30 g
paštikové koření 2 g
vejce 3 ks
víno bílé 100 g
kuřecí játra 100 g
slanina 250 g
hovězí jazyk 250 g
žampiony 50 g
smetana 500 g
želatina jedlá 10 g

Popis přípravy:
Kuře opatrně vykostíme a později naplníme. Na jemno rozemleme
a vyšleháme maso, do kterého přidáme na kostičky nakrájený jazyk
a slaninu.Ochutíme kořením a přidáme žampiony a nakrájená
kuřecí játra. Zjemníme smetanou. Kuřecí plát osolíme, posypeme
želatinou a přidáme masovou fáš. Kuře zabalíme do rolády. Dáme
do alobalu pevně utáhneme do tvaru a vaříme při 80°C asi 2 - 3
hodiny. Po uvaření prudce vychladíme ve studené vodě.
Servírujeme s brusinkami.

huspenina

11. ledna 2017 v 12:03 CHUŤOVKY

Huspenina
4 porce

Ingredience:
vepřové koleno 1 ks
cibule 2 ks
nožka vepřová 1 ks
česnek 3 stroužek
ocásek vepřový 1 ks
pepř celý 8 zrnka
mrkev 3 ks
sůl 1 špetka
bobkový list 4 ks
voda 3,5 l
koření
koření polévkové
ocet

Popis přípravy:
Do vody dáme vařit očištěné a umyté maso. Přidáme všechno
koření, mrkev a cibuli zbavenou jen vrchní slupky (v tlakovém
hrnci použijeme menší množství vody). Uvařené maso necháme
vychladnout a vykostíme. Polévku přecedíme, maso pomeleme a
dáme zpět do polévky. Hmotu promícháme, ochutíme, osolíme a
vlejeme do srnčího hřbetu. Ponecháme na několik hodin v
chladném místě. Podáváme s cibulí a octem.