VÁŠ ČAS JE OMEZENÝ, TAK HO NEPLÝTVEJTE TÍM, ŽE BUDETE ŽÍT ŽIVOT NĚKOHO JINÉHO.
DLOUHO MI TRVALO,NEŽ JSEM POCHOPILA,ŽE ŽIVOT NENÍ JENOM ČERNÁ A BÍLA. ŽE JE V MNOHA ODSTÍNECH. JEŠTĚ DÉLE MI TRVALO, NEŽ JSEM POCHOPILA ,ŽE NA SVÉ PROBLÉMY A KŘIVDY,SE NESMÍM DÍVAT JEN SVÝMA OČIMA A ZE SVÉHO ŮHLU POHLEDU. ALE I OČIMA A ŮHLU POHLEDU,TOHO DRUHÉHo


KYNUTÉ KOLÁČE

9. října 2016 v 23:52 |  MOUČNÍKY

Telčské koláče
20 porcí

Ingredience:
mouka polohrubá 500 g
tuk 300 g
vejce 4 ks
droždí 50 g
tvaroh 2 ks
cukr krupice
cukr krystal
cukr vanilkový
citron
rozinky
mléko

Popis přípravy:
Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí uděláme kvásek. Kvásek,
mouku, tuk a 2 vejce propracujeme dohromady na těsto. Rozválíme
a děláme čtverečky, které plníme tvarohem. Uzavřeme a obrácené
namáčíme v rozšlehaném vejci a hrubém krystalu. Pokládáme na
plech uzavřenou stranou dolů. Každý koláč nastřihneme na horní
máčené straně nůžkami do kříže. Na plechu necháme vykynout a
pečeme v předehřáté troubě. Po lehkém zapečení můžeme pro
zjemnění do každého koláče kápnou trochu rozpuštěného másla.
Náplň: 2 tvarohy, vejce, rozinky, vanilkový cukr, citrónová kůra
a cukr dle chuti, dobře promícháme.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama