VÁŠ ČAS JE OMEZENÝ, TAK HO NEPLÝTVEJTE TÍM, ŽE BUDETE ŽÍT ŽIVOT NĚKOHO JINÉHO.
DLOUHO MI TRVALO,NEŽ JSEM POCHOPILA,ŽE ŽIVOT NENÍ JENOM ČERNÁ A BÍLA. ŽE JE V MNOHA ODSTÍNECH. JEŠTĚ DÉLE MI TRVALO, NEŽ JSEM POCHOPILA ,ŽE NA SVÉ PROBLÉMY A KŘIVDY,SE NESMÍM DÍVAT JEN SVÝMA OČIMA A ZE SVÉHO ŮHLU POHLEDU. ALE I OČIMA A ŮHLU POHLEDU,TOHO DRUHÉHo


DÝŃOVÝ DŽUS

16. října 2016 v 14:06 |  CHUŤOVKY

Dýňový džus
1 porce

Ingredience:
dýně 3 kg
cukr 1,2 kg
voda 2,5 kg
kyselina citronová 1 lžíce
citron 6 ks
citronový sirup 1 ks

Popis přípravy:
Na 3 kg dýně potřebujeme 2,5 l vody, 1,2 kg cukru a lžíci kyseliny
citronové. Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu a bez jader ji
pokrájíme na malé kostičky. (Jádra usušíme, obsahuji zinek, suchá
konzumujeme asi 5 až 8 ks deně) Pak ji ve vodě,cukru a kyselině
citronové necháme máčet 24 hodin. Asi 4x za tu dobu zamicháme.
Druhý den přidáme 3 citróny i s kůrou. pak všechno uvaříme do
měkka a vychladlé rozmixujeme. Do této směsi přidáme ještě
šťávu ze 3 citrónů a citrónový sirup (nejlépe Ovocit). Tuto směs
přepasírujeme,nejlépe přez hustý kovový cedník.Tento koncentrát sterilizujeme v omnia sklenicích 0,7 l 20 minut při 100 C.
Před konzumací obsah sklenice vlijeme do 2 l láhve a dolijeme
vodou promícháme a dáme vychladit.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama