VÁŠ ČAS JE OMEZENÝ, TAK HO NEPLÝTVEJTE TÍM, ŽE BUDETE ŽÍT ŽIVOT NĚKOHO JINÉHO.
DLOUHO MI TRVALO,NEŽ JSEM POCHOPILA,ŽE ŽIVOT NENÍ JENOM ČERNÁ A BÍLA. ŽE JE V MNOHA ODSTÍNECH. JEŠTĚ DÉLE MI TRVALO, NEŽ JSEM POCHOPILA ,ŽE NA SVÉ PROBLÉMY A KŘIVDY,SE NESMÍM DÍVAT JEN SVÝMA OČIMA A ZE SVÉHO ŮHLU POHLEDU. ALE I OČIMA A ŮHLU POHLEDU,TOHO DRUHÉHo


Říjen 2016




MRKVOVÁ DORTA

28. října 2016 v 11:32 MOUČNÍKY


Mrkvový dort
20 porcí

Ingredience:
mrkev 670 g
mouka hladká 638 g
soda 14 g
skořice mletá 10 g
sůl 10 g
olej stolní 325 g
cukr krystal 638 g
vejce 7 ks
ořechy vlašské 400 g
prášek do pečiva 14 g
máslo 125 g
tvaroh měkký 230 g
cukr krystal 200 g
cukr vanilinový 60 g

Popis přípravy:
Cukr, vejce, sodu, skořici, sůl, prášek do pečiva utřeme do pěny.
Přimícháme olej, mrkev, ořechy, a lehce vmícháme. Pečeme v
obdelníkové formě asi 50 min. 20 min.při teplotě 140 st.C a
dopékáme při teplotě 120 st.C.
Polevu připravíme z másla a cukru, který vyšleháme do pěny.
Pak přidáme tvaroh(lučinu) a krém natřeme na vychladlý dort.
Krájíme na čtvercové porce.


Recept-na-mrkvový-dort.jpg (696×364)



LISTOVÝ ZÁVIN SLANÝ

16. října 2016 v 14:45 LISTOVÉ TĚSTO

Koláč z listového těsta slaný
4 porce

Ingredience:
vejce
těsto listové 1 -
sýr strouhaný
sýr tavený
sýr
salám
maso vařené
kukuřičná zrna
hříbky

Popis přípravy:
Listové těsto se rozdělí na dva díly a vyválí do placek. Jednu
placku dáme na plech a na ni poklademe na drobno nakrájené
pochutiny: salám, sýr, vejce na tvrdo, atd. dle chuti a zásob.
Vše přiklopíme druhou plackou, posypeme strouhaným sýrem a
dáme péci.

LISTOVÝ ZÁVIN SLADKÝ

16. října 2016 v 14:39 LISTOVÉ TĚSTO

Koláč z listového těsta sladký
4 porce

Ingredience:
těsto listové 1 -
piškoty 1 -
mléko 0,75 l
jablka
rozinky
ořechy
vejce 1 ks
puding vanilkový 2 -

Popis přípravy:
Listové těsto se rozdělí na dva díly a vyválí do placek. Jednu
placku dáme na plech a na ni poklademe nastrouhaná jabllka,
rozinky, ořechy, piškoty a zalijeme vychladlým vanilkovým
pudingem. Vše přiklopíme druhou plackou, potřeme vajíčkem a
dáme péci. Upečené pocukrujeme.

KEDLUBNOVÝ SALÁT

16. října 2016 v 14:23 SALÁTY

Kedlubnový salát s jablky a mrkví
4 porce

Ingredience:
kedluben 300 g
mrkev 1 ks
jablka 2 ks
jogurt bílý 150 ml
citron 1 ks
petržel zelená
sůl

Popis přípravy:
Oloupané kedlubny a mrkev nastrouháme na hrubší nudle,
oloupeme jablka a nakrájíme je na kostičky. Jogurt ochutíme
citronovou šťávou, osolíme a smícháme s ostatními surovinami.
Jednotlivé porce rozdělíme do misek a ozdobíme sekanou
petrželkou.

HUBNÍK

16. října 2016 v 14:14 CHUŤOVKY

Hubník
1 porce

Ingredience:
houby sušené
hovězí kosti
rohlík 4 ks
vejce 4 ks
sůl
pepř mletý
majoránka
česnek 4 stroužek
máslo

Popis přípravy:
Namočit suché houby do rána, uvařít, 1 dl vývaru, namočit 4
rohlíky, 4 žloutky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka,
smíchá se to, přidají se 4 našlehané bílky, dát do dortové formy,
navrch plátky másla, upéct.

DÝŃOVÝ DŽUS

16. října 2016 v 14:06 CHUŤOVKY

Dýňový džus
1 porce

Ingredience:
dýně 3 kg
cukr 1,2 kg
voda 2,5 kg
kyselina citronová 1 lžíce
citron 6 ks
citronový sirup 1 ks

Popis přípravy:
Na 3 kg dýně potřebujeme 2,5 l vody, 1,2 kg cukru a lžíci kyseliny
citronové. Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu a bez jader ji
pokrájíme na malé kostičky. (Jádra usušíme, obsahuji zinek, suchá
konzumujeme asi 5 až 8 ks deně) Pak ji ve vodě,cukru a kyselině
citronové necháme máčet 24 hodin. Asi 4x za tu dobu zamicháme.
Druhý den přidáme 3 citróny i s kůrou. pak všechno uvaříme do
měkka a vychladlé rozmixujeme. Do této směsi přidáme ještě
šťávu ze 3 citrónů a citrónový sirup (nejlépe Ovocit). Tuto směs
přepasírujeme,nejlépe přez hustý kovový cedník.Tento koncentrát sterilizujeme v omnia sklenicích 0,7 l 20 minut při 100 C.
Před konzumací obsah sklenice vlijeme do 2 l láhve a dolijeme
vodou promícháme a dáme vychladit.